Lichaam & Geest 2022

Agnes Schreiner

Tai Chi

Tai Chi Chuan (taijiquan) is een Chinese beweegkunst die bestaat uit een serie rustige, vloeiende bewegingen om lichaam en geest soepel te houden en een ontspannen eenheid te vormen. Het wordt wel meditatie in beweging genoemd. 

Tai Chi Chuan Amsterdam

Dag/tijd: zondag

Meindert Bussink

Wim Hof ervaringen

Meindert deelt zijn ervaringen over zijn gevolgde Wim Hof methode workshops en koudetrainingen. Leer meer over het reguleren van stressreacties d.m.v. je ademhaling. Begrippen als zuurstof, glucose, retentie, CO2 afgifte, ph-waarde, monomeren en telomeren worden kort besproken, maar we gaan vooral ook ervaren.

Dag/tijd: zaterdag, zondag

Nanneke Landman

Verbonden ademhalen

Verbonden ademen brengt me vooral een beweging in energie en in emotie, en een extreem diepe stilte. Het heeft me dichter bij mezelf gebracht en ervoor gezorgd dat ik bepaalde oude pijnen aan het licht kon brengen, zodat alles weer vrijer stroomt. Ik ervaar die techniek als een proces wat me steeds dieper brengt. Vaak brengt het me bij een laag van stilte en vrede die in het dagelijks leven makkelijk overschaduwd wordt.

Breathbase Amsterdam

Dag/tijd: zaterdag

Corine Straub

Dance with Life

Bewegende beelden oefening om verbinding met elkaar te maken en deelnemers te helpen uit het hoofd te komen en in het lijf te dalen om tot inspiratie te komen.

Door mijn nieuwsgierigheid naar het leven zelf, spirituele ervaringen en overwinnen van diepe dalen verslond ik boeken en opleidingen over bewustzijnsontwikkeling en kwam ik in contact met diep helingswerk in allerlei (kunst) vormen. Deze fascinatie is oneindig en leeft nog steeds in mij voort als een brandend vuurtje. Het is voeding voor mijn ziel. 

Haseya Doetinchem

Dag/tijd: zaterdag

Helma & Katja

Natuur Avontuur

In de natuur, naar jouw ware natuur. Door middel van eenvoudige, kleine rituelen/oefeningen met de natuur als instrument, laten Helma Heusinkveld en Katja Wicherink de natuur een spiegel zijn voor ons onderbewuste en geeft het ons diepe inzichten om weer meer tot onszelf te komen. 

Dag/tijd: zondag

Samen

Wandelmeditatie

Tijdens de wandelmeditatie over het blotevoetenpad van Engbergen creëer je bewustzijn door bij elke stap die je zet de aanraking met de grond te voelen, de geluiden om je heen te horen en je ademhaling op je stappen aan te passen. Onthoud dat het hier weer om observeren draait en niet om oordelen.

Dag/tijd: alle dagen

Marleen Groeneveld

Drumcirkel

We mogen elkaar tijdens de drumcirkel versterken in het zetten van onze intenties en het manifesteren van onze dromen! Marleen zal zorgen voor een gezamenlijke opening en een veilige space. Verder zal er ruimte zijn voor een intentieronde en uiteraard voor samen drummen / muziek maken.

Dag/tijd: vrijdag

Wiebe Lammers

Vuurcirkel

Een vuurcirkel geeft een sfeer van rust en verbinding. Geef aandacht aan een gebeurtenis en creëer een mooie herinnering aan een speciale tijd (vriendschap, ouderschap, een overgang markeren, een besluit om samen of zelfstandig een weg te kiezen.)

Dag/tijd: zaterdag

Programma onder voorbehoud 😊